Inleiding


De Archival Directory is een uitgebreide databank gevuld met beschrijvingen van archiefbescheiden en archiefcollecties en maakt deel uit van de CENDARI Virtual Research Environment. Ze heeft een sterke transnationale focus en wil weinige bekende archieven en instellingen onder de aandacht te brengen. De Archival Directory laat historici toe om bronnen te bekijken in een unieke en zeldzame transnationale omgeving. Ze focust in de eerste plaats op archieven en bibliotheken met documenten over de Middeleeuwen en Wereldoorlog I.

Op zoek naar beschrijvingen in de CENDARI Archival Directory
Veelgestelde vragen over de CENDARI Archival Directory
Over de Archival DirectoryDoe mee!

Wil je toegang krijgen en meewerken aan de Archival Directory, word dan lid van de Trusted Users Group(opent in een nieuw venster).
De TUG is op zoek naar onderzoekers, historici en archivarissen die willen meewerken aan het verbeteren van het CENDARI platform. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van dit TUG registratieformulier (opent in een nieuw venster) of zo u wilt kunt u een CV in plaats daarvan.
Maak notities voor je onderzoek

Als je wil werken aan je eigen onderzoeksproject, en je eigen gegevens wil uploaden en annoteren, neem dan een kijkje op de CENDARI Note Taking Environment (opent in nieuw venster).

Inleidende videos

Op het CENDARI YouTube kanaal vind je verschillende inleidende video’s, onder meer over de Archival Directory (opent in nieuw venster).